AKtuální informace

Přečtěte si aktuální informace z našeho střediska. Podívat se můžete také na naše galerie.

Aktuálně:

Podzim v Domovince

První podzimní den jsme v naší Domovince pro seniory – Diakonie ČCE – střediska v Ostravě přivítali zahradničením. Do nově zakoupených mobilních zahrádek naši uživatelé sázeli trvalky. Jak se říká, práce jim šla od ruky.  Jedna uživatelka nabírala štěrk, další uživatelky sypaly hlínu a naše nejzkušenější „zahradnice“ vysazovaly trvalky. Také nemohu opomenout psychickou oporu těch, kteří aktivitě přihlíželi. Spolupráce to byla krásná a všichni si to užili.

Ve středu 3. 10. 2018 naši Domovinku opět navštívily děti z komunitního, vzdělávacího centra Makovice a svojí přítomností zpříjemnily uživatelům „jejich“ Den Seniorů. Děti a senioři plnili zadané úkoly, hráli deskové hry, zpívali, povídali si a užívali společných chvil.  Naši uživatelé pak ještě dlouho rozjímali nad společně stráveným časem.

Jitka Rýznarová, vedoucí Domovinky

SAM_1716

DIAKONÁČEK startuje v Příboře už 1. října

Leták Diakonáček str.1 21092018

Víkendový provoz Domovinky pro seniory (říjen 2018):

•     6. -   7. 10.
  •   20. - 21. 10.

Podzimní ŠATNÍK V Příboře

diakonieletak-satnik

Víkendový provoz Domovinky pro seniory (září 2018):

•     8. -   9. 9.
  •   22. - 23. 9.

Děti a senioři na Domovince

Letošní léto se nese v duchu  mezigeneračního setkávání. Naším cílem je to, aby děti svojí přítomností obohatily seniory a naopak senioři děti.

A tak v červnu naši uživatelé Domovinky pro seniory, Diakonie ČCE – střediska v Ostravě navštívili děti z MŠ Oty Synka v Porubě. K příjemné atmosféře kromě hezkého počasí přispěl program, který si děti pod vedením učitelek připravily. Děti zarecitovaly básničky, zatancovaly taneček a při zpěvu písně „Maminko, mámo, já tě mám rád“ dojaly nejednu uživatelku. Na závěr děti seniorům předaly namalované obrázky, které si uživatelé denního stacionáře odnesli domů a uživatelé týdenního stacionáře vystavili ve svých pokojích.

V srpnu Domovinku navštívily děti z  Komunitního vzdělávacího centra Makovice. Svojí bezprostředností navázaly kontakt s našimi uživateli a zaktivizovaly i ty, u kterých jsme to nečekali. Společně si povídali, zahráli deskové hry, malovali, házeli míčem na cíl atd. Jeden z našich uživatelů byl s návštěvou dětí obzvlášť spokojený, protože v osmiletém Vašíkovi našel partnera pro šachové partie. Společně strávené dopoledne si senioři, děti i pracovníci Domovinky velmi užili. Děti si užívaly pozornosti a vlídnosti seniorů, senioři byli okouzleni bezprostředností dětí a dojatí vzpomínkami na své vlastní děti a rodičovství a pracovníky hřálo u srdce vidět seniory i děti šťastné a spokojené.

Jitka Rýznarová, vedoucí Domovinky

Domovinka Šachy

Víkendový provoz Domovinky pro seniory (srpen 2018):

•   11. - 12. 8.
  •   25. - 26. 8.

Správa střediska a Pečovatelská služba v rodinách dočasně přesunuty

Od 23. 5. 2018 byly správa střediska a zázemí Pečovatelské služby v rodinách dočasně po dobu Adaptace objektu (Syllabova 1278/19, Ostrava - Vítkovice) na Domovinku a zázemí pro terénní služby přesunuty do vedlejšího objektu Syllabova 1161/19 v Ostravě - Vítkovicích.

Zároveň byl ukončem provoz pevných telefonních linek správy střediska a pečovatelské služby. Všechny mobilní linky zůstávají v provozu.

Děkujeme za pochopení.

Víkendový provoz Domovinky pro seniory (červen 2018):

•     9. - 10. 6.
  •   16. - 17. 6.

Jarní šatník v Příboře

Šatník jaro 2018

Pozastavení činnosti Domácí zdravotní péče v Příboře

Od 1. dubna 2018 (do 31. 3. 2019) jsme byli nuceni pozastavit činnost Domácí zdravotní péče v Příboře.

„Co jsme viděli a slyšeli, zvěstujeme i vám, abyste se spolu s námi podíleli na společenství, které máme s Otcem a s jeho Synem Ježíšem Kristem.“

Klidné prožití velikonočních svátků Vám přejí pracovníci ostravského střediska Diakonie ČCE

Nový automobil pro Domovinku

Zakoupili jsme nový automobil Ford Transit (mikrobus) pro potřeby klientů Domovinky s výraznou dotační podporou Moravskoslezského kraje z dotačního "Programu na zvýšení kvality sociálních služeb oskytovaných v MSK na rok 2017" a Statutárního města Ostravy mimořádnou účelovou dotací v oblasti sociální péče.

Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc - Náruč:

• od 1. 1. 2018 došlo k pozastavení provozu do 31.12. 2018

Podívejte se na informace o našem projektu - Adaptace objektu na "Domovinku" a zázemí pro terénní služby.