Diakonie Ostrava

3.  –     4. 9.

17.  –  18. 9.

Volná kapacita v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Náruč

K  15. 8. 2016 máme v ZDVOP Náruč 1 volné místo.

Naši klienti

Denní stacionář

Adresa: Syllabova 20, 703 00 Ostrava - Vítkovice
Telefonní spojení: 595 781 611, 739 244 712
Email: domovinka.ostrava@diakonie.cz
 Internetové stránky: www.ostrava.diakonie.cz
Bankovní spojení: 1644262369/0800
 Kontaktní osoby: Mgr. Pavla Pochmanová, vedoucí - sociální pracovnice
  Monika Macháňová,DiS., sociální pracovnice

Jedná se o ambulantní zařízení – Denní stacionář Domovinky pro seniory dle § 46 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, pro denní pobyt uživatelů s každodenním návratem domů.

Kapacita denního stacionáře činí 7 míst. Domovinka pro seniory je integrovaným zařízením, které provozuje na stejné adrese nejen denní stacionář, ale i týdenní stacionář.

V zařízení jsou dle § 46 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a dle § 12 prováděcí vyhlášky č. 505/2006 Sb. k tomuto zákonu, poskytovány tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

• pomoc při osobní hygieně

• poskytnutí stravy

• vzdělávací a aktivizační činnosti,

• zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

• sociálně terapeutické činnosti

• pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitosti

a dále tyto fakultativní činnosti:

• doprava uživatelů

• duchovní a pastorační podpora

Průběh služby

Služba je poskytována od pondělí do pátku od 6.30 do 15.30 s výjimkou státem uznaných svátků. Celková délka pobytu uživatele v denním stacionáři je zcela individuální.

S uživateli individuálně pracujeme na naplňování stanovených cílů spolupráce. Vedle individuálních a společných aktivit do zařízení dochází pravidelně cvičitelka – masérka a kazatel. Uživatelé jsou podporováni, aby využívali rovněž veřejné služby (např. restaurace, výstavy apod.).

Materiálně – technické zajištění služby

Zařízení je situováno ve vile s rozlehlou zahradou.

Společné prostory obývají uživatelé jak denního, tak i týdenního stacionáře. Společné prostory tvoří v prvním nadzemním podlaží: společenská místnost, (která je vybavena pohodlnými sedačkami, křesly, židlemi, stoly, konferenčními stolky, TV a videem), jídelna, vstupní hala a WC a v suterénu WC s vanou. Je zde k dispozici výtah a nájezdová rampa. Uživatelé mohou rovněž využívat přilehlou zahradu.

V prvním nadzemním podlaží je dále umístěna kancelář, ergomístnost a výdejna stravy.

Zařízení disponuje kompenzačními a rehabilitačními pomůckami a je situováno v zástavbě rodinných domů v blízkosti veřejné dopravy (cca 300 m od tramvajové i autobusové dopravy MHD). V širším okolí Domovinky se nachází komunikační síť (obchody, obecní úřad, nemocnice, lékárna, kulturní zařízení apod).

Zde si můžete prohlédnout Ceník, Veřejný závazek

Diakonii ČCE - středisku v Ostravě byly poskytnuty dotace na sociální služby (azylový dům, denní stacionář, týdenní stacionář, 2 pečovatelské služby) pro rok 2016 Moravskoslezským krajem, Statutárním městem Ostrava, Městem Příbor, Městským obvodem Poruba a Městským obvodem Ostrava - Jih.